onsdag 27 mars 2013

Målar om badkar

Vi hittade ett fantastiskt skönt badkar på Blocket. 180 cm långt! Emaljen var inte längre ny, och färgen var också medfaren, men för 900 spänn befriade vi det gladeligen från sin förpassning till Äppelviken. Sen var vi gästvänliga nog att förvara badkaret ute i vintern, under en presenning i fem månader. Då gav än mer färg upp.

Sen råkade herrar byggare ösa massa bråte över badkaret, och se till att det nästan frös fast i ett sågspånsfängelse i Nacka istället. En solig söndag ägnade vi oss åt att först befria badkaret igen, och sen kånka in dessa 100 kg gjutjärn i värmen.

Väl där kunde vi konstatera att färgen skulle kunna bättras på.
 Som på en gammal båt gick det att skrapa hur länge som helst, och förarbetet för att få det rent tog nästan två timmar. Kan bero på att jag inte hade någon vinkelslip utan körde allt med en excenterslip.

 Särskilt badkarstassarna var rätt hårt ansatta av rost


Men tre lager metallfärg senare ser badkaret ut som bättre begagnat igen. Vi skulle gärna ge oss i kast med insidan också, men har hört så många olika råd om remaljering (dyrt! billigt!) och metallack (giftigt! håller inte!) så att vi väntar och ser vad som händer först.

Målat o klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.