lördag 23 februari 2013

Flyttar till svärmor och pausar bygget

När vi hittade vårt andrahandsboende kändes det helt orimligt att vi inte skulle bli färdiga med byggnationen på ett år. Bygglovet var ju inskickat och upphandling av hustillverkare i full gång. Ack så vi bedrog oss.

Därför får vi bo hos svärmor en månad.

I samband med flytten så fick vi be Bogdan stänga ner byggnationen en stund. Vi drog helt enkelt i nödbromsen. Efter ett par stormiga diskussioner på bygget insåg vi att vi behöver tid att smälta lite vad som händer. Vi hade upptäckte några tankevurpor på ritningsnivå - varför ligger dörren mitt i rummet, varför öppnar vi den inte åt andra hållet, osv. Det är svårt att se allting på ritningen, och framförallt övervåningen hade vi kanske inte alltid tänkt igenom allting tillräckligt.

Sen var det ju fortfarande en massa ytskikt som skulle bestämmas. Det blev för mycket för oss. Vi ringde till Bogdan och förklarade att just nu håller våra hjärnor på att koka över. Som tur var kunde IQ Home flytta över sina snickare till ett annat bygge, och vi kunde se till att flytta först och tänka sen.

Sen kom den galopperande influensan och hälsade på, och då var det väldigt skönt att kunna ligga i sängen och veta att bygget också vilade ett par dagar.

Vi hade dock ett hostigt möte med Wojtek (som också varit sängliggande visar det sig) och nästa vecka drar de igång igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.