lördag 2 februari 2013

Bogdan på Bygget

Det är så skönt när bygget går framåt. När det varit en 3-4 gubbar och slipat på ens hus under dagen är det en härlig känsla att få åka förbi där efter jobbet och slå på bygglamporna.

Den här veckan har chefen själv - Byggare Bogdan - lett arbetet med vår kåk.

Golvet är färdigt på övervåningen. Det blev väldigt lite spill av våra fin-furu-plankor, så de räckte till hela storgarderoben. Eller vad det nu heter på svenska. Walk-in closet. Bilder kommer nog när den är klar med alla specialare.
Golvet klart i barnens sovhörna. Snart måste vi bestämma om sängarna ska köpas eller platsbyggas.
Plattsättaren har flytspacklat badrummet, och är snart klar med kaklet i tvättstugan. Bara för det så åkte vi med barnen till Kakelspecialiset en sista sväng, och lyckades då ifrågasätta vårt första val av klinker. Om det vi "egentligen" vill ha bara kostar 3000 kr mer, ska vi då inte köpa det? Man bygger ju bara hus en gång och så vidare. Det argumentet kör vi vid nästan varje inköp nuförtin. Det blir inte bättre för det, men likafullt nästan omöjligt att värja sig emot. 
N inspekterar kaklet i tvättstugan.
Husbyggartips: bestäm allt i förväg. Att gå och handla en sak i taget är som att gå till ICA när man är hungrig. Det blir mycket dyrare än man tänkt sig.

Det råkade bli elslingor i badrumsgolvet
(istf vattenburet). En av alla våra kunskaps-
och planeringsmissar. 
Nu är det i alla fall flytspacklat och
för sent att ändra sig... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.