söndag 13 januari 2013

Höga arbetsbänkar i köket!

Äntligen ett kök anpassat för mig! Och antagligen våra barn, om tio år eller så.

Jag hade bestämt sig från början att minst halva köket måste ha en "bra" arbetshöjd. För folk runt 190 cm så rekommenderar till och med Boverket att arbetsbänkarna placeras 1 m över golvet. (Dessutom föreslår arbetsmiljöexperterna att arbetsbänkar, spis och diskho bör ha olika höjd, eftersom man arbetar nere i hon, och ovanpå spisen. Men så har vi aldrig sett någon som byggt sitt kök i Sverige.)

Samma dag som vi la beställningen så bestämde vi oss dessutom för att köpa extra höga underskåp. Annars är det vanligaste att man köper vanliga 80-skåp och lägger till en större sockel. Men vårt kök är så pass litet att varje extra låda nog är värd en tusenlapp eller två.

Nu väntar köket någonstans i Spånga, det var lite mycket snö förra veckan så vi bad dem att inte köra direkt från Ballingslöv utan lasta om till en mindre bil. Vi hoppas Fiskarheden står för fiolerna, eftersom vi inte hade en aning om när köket skulle komma förrän logistik-tjejen från Ballingslöv ringde och frågade om det var någon på plats dagen efter (snickarna var inte alls beredda på att lyfta in ett par pall med kökslådor nu).








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.