tisdag 30 oktober 2012

Hos köksarkitekten i Borlänge


Årets första snö kom förstås den dag vi bestämt oss för att åka till Borlänge och hälsa på Fiskarhedningarna. Hela eftermiddagen kröp vi fram genom snömodden, bakom bakhala långtradare. En dryg timme för sent kom vi fram till huvudkontoret och vår Köks-Madelene, med varsin burgare i hand.

Vi kan nu bara rekommendera att boka in möte med bra köksarkitekter. Madelene var toksnabb på att bygga kök och hade gott om praktiska råd och små estetiska påpekanden. Vi diskuterade igenom ett par olika förslag och fick med oss tre varianter hem. Nu är frågan mest hur vi gör det här ekonomiskt. Vad kan vi hitta på IKEA eller Blocket istället? Efter en snabb överläggning i bilen på väg hem bestämde vi oss också för att INTE besöka fler köksbutiker, för då hittar vi bara fler "åh-det-där-måste-vi-ju-ha"-saker, och så har vi snart inte råd med gräsmatta ens.

Men fint blir det och bra kändes det.

Farmer's kitchen anno 2012. "A" chose the luckor, not P!
And we haven't decided on the floor yet.

 Vi fick ett förslag på trappa också. Furu med eklasyr, och vitmålade sättsteg.

Our staircase is designed so that we can store things under it,
and still see the kitchen half-way up to the second floor.

Sen fick vi chansen att gnälla lite på deras produktchef, eftersom vi haft en del strul med ritningarna. Vi träffade även en trevlig konstruktör (hej Anders) som gjort ett nytt förslag på de "fönsterhörn" vi inte varit helt nöjda med. Produktchefs-Göran verkade också ta oss på allvar och lovade att skicka nya plåtar till nästa vecka och betala den extra kranbil vi tvingats köpa in. Överlag kändes det som att alla ville att vi skulle vara nöjda med vårt hus, vilket kändes bra.

På vägen hem började bilen krångla. Dubbdäcken verkar wobbla, cruise-controlen la av och vindrutan fick ett stort stenskott. Bad shit. Det lustiga med det är att P inte varit särskilt orolig eller stressad för husbygget, även om det gällt rätt stora belopp - men när han får små problem med bilen så stiger pulsen direkt.

3 kommentarer:

  1. Fin utsikt från köket ser det ut som. Ni måste ha röjt lite sen jag var där sist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aaah, nu ser jag. Det är mönstrat kakel. Snyggt!

      Radera
    2. Johan: det är en sån där julaftons-Kalle-Anka-lösning med en stor solfjäder utanför fönstret. Standard i alla nya hus nuförtin.
      ;p

      Radera

Tack för ditt inlägg.