fredag 26 oktober 2012

Utvändiga bestyr, v43

Taket klart! Och fasaden, så gott som. Våra byggare är bäst!

The exterior part is almost finished. Now we have a typical Swedish house
Welcome over for a cup of coffee. ;). 


Nu känns det inte lika spännande eller nödvändigt att åka förbi bygget varje dag. Men vi skulle ha svårt att tänka oss att bygga om man inte kan gå förbi ett par gånger i veckan. Hela tiden är det små tolkningsfrågor eller saker som man ser att man glömt ta upp eller förklara. I förrgår såg vi att de monterat fasadmätarskåpet visserligen som det är ritat, men inte som vi vill ha. Kör man lösvirke går det ju dock fort att ändra.

Idag skulle vi varit klara med fasaden (utvändig komplettering) om allt hade flutit enligt plan. Nu har vi fått fel foder och plåtar, dels för att vi sjabblat oss lite, dels för att Fiskarheden sjabblat sig lite. Våra snickare har dock bytt ut balken som var fel, och de har även breddat våra runda fönster. Visserligen blev det lite ÄTA-tillägg, men det var väldigt skönt att se dem sitta där uppe idag.

Vi blev så glada att vi bjöd på semlor. Till vår förtjusning verkar det vara Wojteks favoritefterrätt ("det är ju ungefär som hamburgare", menade han och fick snabbt i sig två stycken ;). Vi gick igenom vad vi måste skaka fram tillsammans med FHV för att få klart fasaden, och vad vi måste se till att göra tills när (köpa badrumsporslin, bestämma trappa osv). Och vi drog vår lista på alla specialare vi vill ha - hur man får fast en gunga i taket, en hängmatta i väggen, smutsnedkast och så vidare.

Trät verkar också torka!.Enligt vår Clas O-mätare så är vi nu nere på 18-20% även i syllen. Himla gött.

The window-window corner are not according the the A-drawing. FHV's fault. The round windows do not fit into the opening; butwe accept some of the blame because of a late change

För nästa vecka hoppas vi att FHV skärper sig lite, skickar oss de Plannjaplåtar som saknas, bjuder till för att lösa detta med att få fönsterhörnen enligt ritning och att vi kanske beställer både trappa och kök till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.