fredag 19 oktober 2012

Fönster o fasad



Veckans uppdatering. Bygget fortskrider. I måndags hade vi besök av kommunen. Stombesiktning enligt nya PBL. Efter trettio minuters inspektions sa vår kommungubbe att det inte fanns något att anmärka på, han tyckte snickarna verkade göra ett väldigt bra jobb. Sånt är ju skönt att höra, framförallt från en i övrigt rätt torr tjänsteman utan något vidare incitament att berömma våra polacker. Mer anmärkningsvärt var kanske att protokollet mejlades ut 59 minuter efter hans besök. Bravo, Nacka!


The rain's been pouring down. Probably the rainiestOctober of the century.

Problem har vi också haft. Fiskarheden har skickat en för klen balk, men de ska skicka ut några servicegubbar och ordna det så snart som möjligt. Sen har de missat något i kommunikationen mellan sig, fönstertillverkaren och Plannja, så flera bleck är i fel längder, eller av ett för "modernt" snitt. Konstruktören medgav att det var många special-lösningar i vårt hus, så det var svårt att hålla koll på allt.

Vi får kanske inte precis de vita "stolphörn" som vi tänkt oss i burspråket, men det har vi snart glömt. Släppa och gå vidare. Materialet till detta (icke standard) hade heller inte kommit med, men vi fick en ny ritning någon timme efter det att jag ringde Borlänge, så vi är fortfarande mycket nöjda med vår hustillverkare.

För oss återstår nu bara för denna vecka att städa undan lite plast och trästumpar, och köra en vända till tippen någon gång under helgen. Utöver att bestämma oss för golv, jaga ventilationsgubbarna och kanske köpa några innerdörrar på blocket... ;)

Panel! Finally there's some color here and there.

Friday: notice how the windows are in place.

Friday afternoon.

Friday: walking home from Daycare with the kids.
This is what we really love about this place:
7 km to Slussen, but still only 7 m to the woods.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.