torsdag 30 augusti 2012

v34: Mer rör o dränering

Ytterligare en bra vecka. En bra vecka är när saker flyter på, entreprenörerna är kunniga och trevliga och ångestspöket håller sig på mattan.
This week was all about piping and ditches
Vi har försökt göra nytta vi också, även om det mesta känns futtigt när man har en 16 tons grävare som lyfter runt 4-tons stenblock. Först köpte vi ett måttband och skulle märka ut hörnpunkterna för huset. Grovutstakningen alltså. Men det blev trassligt med syrener och björkar som vi sparat längs tomtkanterna så jag åkte till Clas O och köpte en lasermätare. Och lyckades rätt ok. Fick enligt mätingenjör Bartosz rätt på en decimeter. (va bra att kommunen kräver att vi tar in en konsult då!).

Sen har vi beställt fönster av Erik Peterson på Älvdalsfönster också. Eftersom det är lite långt till Älvdalen så nöjde vi oss med att ringa några refenser och hälsa på en nöjd kund i Saltsjö-Boo. Nu verkar P's bror ha fastnat för samma leverantör också.

The "schaktbotten" is ready.
The entire piece of property looks like a cheap parking lot.
Simon, another likable fellow. We're trying to teach him not to throw his cigarette packs around ;)
Veckan i sammanfattning
Måndag: Kreditivmöte med banken. Bogab lägger VA-rör. Tips till byggare: vi lägger ner ett extra elrör för "att det är bra att ha". Totalt två gula, ett grönt, samt vatten och avlopp (dessa under isoleringen så att vi slipper förstöra isoleringen om det händer något med el&data-kablarna).

Tisdag: Bogab gräver diken.
Onsdag: Kontraktsskrivning med IQ Homes (Samma gäng som Budova, vi gillar faktiskt det gamla namnet bättre). Vet inte vad Bogab gjorde.
Torsdag: Bygge av stenplan och bättre uppfart.
Fredag: Dränering av nedre delen av tomten. Finutstakning.



It's called "galge" and is used to mark the corners of the house. We needed eight, and they cost about a thousand SEK a piece. Communal rules, waste of money if you ask me (I was right to within 10 cm after 1 hour of measurements myself)
Look at the heap of twigs behind the logs. To make sure it dries up, we made them a tarpaulin roof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.