söndag 19 augusti 2012

Markarbeten v2



Måndag 13 augusti
Borrning för rörgrav till lillstugan, och läggning av rör på servitutet. Genomgång med grannarna som också var väldigt nöjda med vårt val av grävmaskinist.
Våra rör ligger nu på en meters djup och väntar på att kommunen ska ordna en servisledning.

Borrat för rörgravssprängning.
Tonny Janglöv, vår sprängare.


Utsiks mot väst. Bergets dagar är räknade.
Tisdag
Besök från kommunens handläggare.Spräckning av berg vid tomthörnet och intill lillstugans grund. Sa de inte darr-darr??


Knorr från Fiskarhedenvillan. De vill se spärrförbindelsen från banken. Men banken vill se entreprenadkontrakten, och entreprenörerna vill gärna se vad de ska bygga. Men det har inte FHV ordnat ännu. Så vi satt lite i ett moment 22 tills säljaren sa att det inte var så noga egentligen. Killarna och tjejerna i Borlänge har hittills varit väldigt bra att ha att göra med. Vi har bland annat fått ändra fönsterdimensioner ett par tre gånger sen semestern, och vi fick grundplanen 2 dagar snabbare än de lovat.


Onsdag
Ingen är perfekt. Vi hade blivit lovade en 60 cm bred isoleringsskiva ovanpå VA-ledningarna (som låg på högst 70 cm djup). Någonstans hade informationen försvunnit, så det blev tio centimeter för lite. Det är det endaste vi lyckats hitta hittills som Bogab inte gjort bättre än vi trott. Visst kanske vi är onödigt nojiga över att vattnet ska frysa, men om det skulle hända när man VABbar med två sjuka barn så tror jag att vi bittert skulle ångra att vi inte la en tusenlapp till på isolering eller värmeslingor. Självklart så fixade våra goa markkillar isoleringen dagen efter.

VA-rör i rörgrav, 70 cm under gräsnivå.
Isoleringen ovanpå VA-röret är bara 50 cm bred.

Annars är rörgraven halvklar och bergknallen fuller med hål. Vi tittade förbi och hälsade på Tonny, vår sprängare.
Först spränger de rörgraven, sen fyller PO igen den så att sprängvagnen kan åka.
Nästa vecka ska han gräva upp den en gång till för att lägga i rör. Mycket gräva blir det.

Torsdag 16 augusti
Besökte tomten och vår eminente sprängare för att se honom in action. Det var rätt häftigt hur sprängmattorna hoppade upp en meter i luften och sen såg det ut som att bergsknallen jäst som en bulle i ugnen. Rätt stora skut (stenbumlingar) blev det också, som vi inte vet vad vi skall göra av just nu (markfyll, dekoration eller stridsvagnshinder?).

Idag var halva bergsknallen bortsprängd, rörgraven mellan husen färdig och elledningarna på plats till 50%.

Banken har också backat en del, vi behöver inte längre ha alla avtal klara för att få igång kreditivet, och färdigställandeförsäkringen verkar heller inte helt nödvändig.
Grävarn täcker berget med sprängmattor.


Fredag 17 augusti
Hela berget borta. Rörgraven också färdigsprängd. Grundritningen klar. Möte med banken bokat! Möte med IQ homes bokat! Utsättning på gång.

Det har varit en riktigt bra vecka för vårt husbygge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.