måndag 19 november 2012

Kört sopor till tippen

För att köra bort avfallet ville våra byggare ha 40000 kronor, eller nånting ditåt.

Vi tyckte att om det är någonting på det här bygget vi bör kunna klara av själva, så är det väl att slänga sopor. Det har väl gått bra alla gånger utom en, då P fick ryggskott efteråt. Men v-f-n, ett ryggskott är ju på sin höjd värt en tusenlapp, så vi ligger fortfarande plus. ;)

Hittills har vi dragit iväg en gång i veckan med ett lass. Ibland med barn gnällandes i baksätet. Vi har till och med ett par små handskar liggandes i bilen, så att de kan slänga några plastbitar. Men säkrast och lugnast är att åka utan barnen förstås.
Our new favorite pastime: sorting garbage and taking it to the dump.

Nu ska Nacka strama upp hanteringen, så att man inte får renovera något större än en garderob utan att behöva åka till Sitas betal-anläggning. Förra veckan fick vi skäll när vi kom med ett släp med isolering. Kanske tittade de inte så noga på oss (dvs våra släta fina händer och vår naiv uppsyn), och förstod inte att vi INTE var några byggare. Men skäll fick vi.


N&S giving helping out with the waste.




Efter nyår ska det bli totalstopp på annat än grovsopor. Byggsopor ska till Kovik, där det kostar 100kr/m3 (dvs 200 kr per gång för oss!). Samtidigt förstår jag kommunen, för idag var det tre byggbilar där klockan fem, och samtliga såg ut att ha valkförsedda händer, en bister uppsyn och en morakniv i fickan - alltså var de byggare.

A mountain of plastic, insulation, wood and plaster waiting for us after work.

Tips till husbyggare: Lös det här med avfallshanteringen bättre än vi gjort. Se till att byggarna sorterar, och räkna ut hur ni ska få bort soporna på ett billigt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.