måndag 10 september 2012

Vi gör rätt för oss

Först så sa Skatteverket att det inte fanns något hus, och vi stod inte ens som ägare till den tomt som vi köpt fick vi höra när vi ringde. (Men det felet rättade de snabbt.) Huset, fick vi höra, var dock inte något hus, utan i bästa fall en bod, och till en sån kan man inte skattefritt dra vatten (däremot till en villa utomlands går det visst bra). Att det faktiskt fanns 1-1/2 plan med kattvind och två sängplatser, det trodde man inte på först.

Efter ett långt brev med en massa bilder och förklaringar har nu skatteverket ändrat sig. Det finns helt enkelt ett hus där, precis som kartorna visat sedan länge. Och någon har fastställt bygnadsvärdet till 121000 kr.

Det kändes ju lite fånigt att inte få göra ROT-avdrag för att dra in V/A i ett hus med motiveringen att huset inte finns. Nu får vi åtminstone några tusenlappars avdrag för all rördragning som Bogab jobbat med de senaste veckorna. Och Skatteverket ska ha all heder åt att själva omprövningen gick väldigt snabbt och smidigt. När alla papper väl fanns så tog det knappt två veckor innan vi fick en ny typkod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.