onsdag 5 september 2012

Gjort om gjort rätt!

Måndag 3 september
Dräneringsgruset Bogab hade lagt under kantelementen var inte tvättat! Det hade vi förstås också missat, men vår KA påpekade det med detsamma. Det räcker med att vår PO är borta en dag, så blir det någe knas... Så det var bara för Simon o Sören att blocka bort kantelementen, skyffla bort lagret av "4-8" (som snarare var 0-8) och börja om (nu med 8-12). En dags extra jobb. Bogab skötte det dock mycket bra, de lyssnade på KA och började om utan knot. Som någon sa, det är ett par timmars extra jobb för dem, men kanske får man grunden att må bra i ett par decennier till. (Det visade sig vara grusfirman som hade missat något med beställningen.) Själva satt vi rätt lugna bakom vårt fasta pris och var nöjda med att vi inte bestämt oss för att köra plattan på löpande räkning, att vi bara har ett kontrakt för hela jobbet och att det fortfarande är tre veckor kvar till huset kommer.


It looked fine last Friday. Who can see that the gravel is mixed with a lot of fine sand? And why would it matter?

Turns out that sand sucks water, which is bad for the concrete. Our slab-makers had to start over!

Back on track again. They also added a black "markduk" to make sure the gravel stays in place.
Vår KA tyckte också att avsättningarna för stuprör borde ligga närmare huskroppen, och så påpekade han att provtryckningen av golvvärmen ska ske med vätska, inte luft.

3 kommentarer:

  1. Hallå! Om en entreprenör gör fel påverkar det inte avtalat pris oavsett om det är rörligt eller fast! Bra att de rättar till... men tänk om er KA inte upptäckt felet... Det säger mig endel om moralen till er markentreprenör.
    Lycka till med HUSplanerna. Lajla

    SvaraRadera
  2. Hej, vi har tänkt att använda bogab till vårt markarbete samt platta. Vi har pratat med dom och dom verkar seriösa. Era erfarenheter verkar ju bra. Har ni något att säga om dom? maila gärna roger@nibeland.se
    allt gott

    Roger

    SvaraRadera
  3. Vi vill bara förtydliga att PO var en fantastisk arbetsledare, grävmaskinist och trevlig typ att ha på tomten. Övriga bogabare o deras underentreprenörer (sprängare, gruskillar, plattgjutare mm) har vi också bara bra saker att säga om (snabbt, snyggt, prisvärt).
    Roger, de får högsta betyg i vår bok.

    SvaraRadera

Tack för ditt inlägg.