torsdag 13 september 2012

Hejdå Bogab (snyft)

När vi kom till tomten idag var grävmaskinen borta. Grunden är klar och vi väntar bara på att betonggrabbarna ska komma förbi nästa vecka. PO hade varsamt backat ut sin maskin och jämnat till mark o uppfarten efter sig. Som att de försvunnit och varsamt sopat igen spåren efter sig. Bara de frigolitbitar jag uttryckligen bett dem att lämna fanns kvar. Rent och fint var det. Och lite sorgligt.

Ready for the concrete cars! And now I can drive all the way to the house.

Det känns faktiskt tomt och konstigt nu. PO, Simon o Sören har ju hängt på vår tomt i över en månad. Varje dag har vi snackat om rör, grus, betong eller om livet som småbarnsförälder. Vi har åkt till tomten och det har känts som att det varit julafton när vi kunnat se vad som hänt, och det har varit jättespännande att gå runt med PO och diskutera var träden, stenarna eller gungorna ska vara.
Our slab will be strong enough to put a castle on top, or so we're told.
Nu är det slut med det. PO, vi kommer att sakna dig! För alla som behöver en bra markentreprenör kan jag berätta att till och med vår käre nitiske KA-Magnus sa att han nog skulle rekommendera Bogab i framtiden. Fastän både Magnus och PO fortfarande hävdar att just de hade rätt i sakfrågan angående hur man ska trycksätta golvvärmerören och förde långa resonemang om detta.

Dagens husbyggartips: det räcker inte med hitta bra företag. Ni måste välja rätt personer i företagen. Att begära att få PO som arbetsledare var ett av våra bättre drag hittills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg.